The Dawn Brothers & Broken Brass

Muziek op de Schapenstee. 2,5 uur lang genieten van The Dawn Brothers en Broken Brass heerlijke bands met daar tussenin Tappin-It Collective

The Dawn Brothers

Een klassieke bolide met een moderne motor vol soulvolle rock

Wie zei dat roots alleen maar retro kon zijn? De Dawn Brothers arriveerden weliswaar met een tijdmachine uit de jaren zeventig, maar de jonge honden hebben hun blik volledig op het heden – correctie: de toekomst – gericht! Op hun tweede album Classic klinkt de band als een klassieke bolide, maar wel eentje met een moderne motor. Deze pretentieloze Rotterdamse rootsrockers geven plankgas zonder poespas met nieuwerwetse gitaar- en orgelsolo’s van ouderwetse kwaliteit en shows waarin elk radertje bijdraagt aan een soepel lopende machine die met geen mogelijkheid tot stilstand te brengen is. Ook op FestiValderAa zullen de jeugdvrienden, die haast weggelopen lijken te zijn uit een film van Quentin Tarantino, vriend en vijand achterlaten in een stofwolk van soulvolle rock. Wie wil dat nou niet? Verwacht liedjes van de albums ’Stayin’ Out Late’, ‘Classic’ en ‘Next Of Kin’. 

Broken Brass 

Broken Brass is next level brassmuziek

Explosief en energiek, waarbij de energie van blazers wordt gemengd met de attitude van rock ‘n’ roll, de drive van electro-punk en de flow van hiphop. Met de toevoeging van nieuw bandlid Isaac op trombone en zang is de band meer edgy geworden. De nieuwe nummers bevatten Isaac’s onmiskenbare rock-‘n-roll-vocalen en de extra trombone geeft Broken Brass meer low-end power dan ooit tevoren.

Live leveren ze keiharde koperkracht en een energiek en eclectisch geluid. Met hun losbandige shows hebben ze de harten van mensen over door heel Europa veroverd.