MUYAYO RIF

Punk, ska, reggae, Latin en rock > feestje op het podium

MUYAYO RIF is een band met meer dan 10 jaar muzikale carrière, en ze zijn bekend met urbanritmes zoals punk, ska, reggae, Latin en rock. In 2007 heeft zij haar project getransformeerd en haar stijl geprofessionaliseerd om een eigen geluid en een andere live-uitvoering neer te zetten. De toevoeging van Gambeat (La Ventura, Radio Bemba, Mano Negra) bracht een grote en positieve dosis energie; zowel in de productie van de twee albums (Construmón, 2010, Kasba Music en P’alante!, 2011), als ook bij krachtige live-optredens. De nadruk ligt op de energie, het feest voortkomend uit haar optimistische aanpak.

Dat leidde in 2009 tot het winnen van de Festimad Taste. Amper een jaar na de release van haar laatste album, keerde MUYAYO RIF terug naar de opnamestudio voor de opnames van haar derde album (Maldita Comedia, 2013), wat laat zien dat de expressieve behoeften waren vermenigvuldigd. Na drie jaar stilte in de studio presenteerden ze in  2017 ze haar vierde album, ALL IN. Daarmee behoudt de band van Cornellà zijn energie en groove, terwijl zij zichzelf herdefinieert met nieuwe geluiden, experimenteert met verschillende stijlen zoals elektroswing, balkan of disco.

MUYAYO RIF wordt op dit moment beschouwd als één van de meest succesvolle internationale bands. Het bewijs hiervan is hun constante verschijning op podia in landen als Frankrijk, België, Nederland, het Verenigd Koninkrijk, Rusland of Zwitserland, evenals massale feesten (WOMAD 2013 in Pya; grosk, Rusland; WOMAD 2014 in het VK; Festyland 2015 in Holland, WOMAD 2016 in Fuerteventura).