Beumer & Drost – GIZMO

De Toekomst van Gisteren

GIZMO is een nostalgische terugblik naar een tijd waarin men de ontwikkeling van techniek en wetenschap nog onbevangen verwelkomde.

GIZMO is geïnspireerd op het Amerikaanse Popular Mechanics-magazine dat vanaf 1902 tot op heden gretig wordt gelezen. Bijzondere hobby’s, blauwdrukken, exploded views, futuristische vergezichten, kosmische verkenningen, novelties en advertenties van postorderbedrijven verdringen zich op de rijk geïllustreerde pagina’s van dit lijfblad voor de onvermoeibare knutselaars van gisteren en morgen.

Drie heren zijn, na vijven, in een constante strijd gewikkeld met de weerbarstige materie van gebruiksvoorwerpen en prototypen. Op zoek naar praktische oplossingen om het leven van alledag draaglijker te maken doen zij en passant onthutsende ontdekkingen. Gedurfde innovaties zien het licht in schuurtjes, op zolders en in kelders buiten het zicht en onder de radar van al te nieuwsgierige echtgenotes.

Credits:

Michael Helmerhorst is de initiatiefnemer van deze productie. Met zijn beeldende theaterachtergrond (Perspekt,VisaVis,Beumer&Drost) heeft Helmerhorst een eigenzinnige signatuur ontwikkeld: hij combineert voortdurend vele stijlen en genres: theater, film en beeldverhaal smelten samen tot een zich onderscheidend geheel.

Martin Hofstra speelde oa bij gezelschap De Daders, Carver, Bambi, Artemis en 12 jaar bij Alex d’Electrique. Hij was schrijver van en speler in de VPRO-kinderserie Max en Piep en speelde bovendien in div. Nederlandse drama-series oa Spoorloos Verdwenen.

Che-Sheng Wu combineert de disciplines: Percussie, Instant Music en Mime. Ski-Chien University Taipe, Artez Zwolle, MAPA Haarlem.