Kunstroute op FestiValderAa

Kunst op FestiValderAa! 

Ook dit jaar staan er op FestiValderAa weer mooie kunstwerken die samen de kunstroute vormen. Deze route is zowel op als buiten het festivalterrein en laat kunstwerken zien die soms speciaal voor het festival gemaakt zijn en soms al bestonden. De kunstenaars zijn gedeeltelijk door FestiValderAa zelf gevraagd en het andere deel van hen komt voort uit de Kunstoproep die eerder dit jaar is uitgezet.

De afgelopen jaren is het gelukt om bijzondere werken te laten zien, deze lijn willen we ook dit jaar weer doorzetten. We willen met deze kunstwerken graag openstaan voor experiment, dit betekent dat het werk mag schuren en uitdagen!

Kunstroute lopen

Ontmoet de kunstenaar! Op zaterdag 15:30 uur en zondag om 16:30 uur zullen de kunstenaars een rondleiding geven langs de werken die gemaakt zijn voor FestiValderAa. Een unieke kans om in gesprek te gaan met de makers en de gedachten achter het werk te leren kennen. Het verzamelpunt is bij de kassa.

Louwe Noordhoff 

De impact versterkt.
In de sculpturen en installaties van Louwe Noordhoff gaat het om de manier waarop we als mens fysiek bestaan. Het gaat over de stoffelijkheid die hij onderzoekt met zijn eigen lijf als uitgangspunt. Hij creëert een vergrote aandacht voor de stoffelijkheid van ons lijf en de dingen om ons heen. In deze geluidsinstallatie is het geluid de versterkte impact van mens op materie en omgeving.

Art van Triest

Art zijn kunstwerk gebaseerd op digitalisering. Met een mengeling van nieuwsgierigheid, zorg en fascinatie ziet hij hoe de realiteit zich steeds verder digitaliseert. Dat gaat verder dan onze sociale contacten, onze waarneming en uiteindelijk onze bestaansredenen. De chaos en onlogica van gebeurtenissen, feiten en perspectieven, wordt in het hoofd omgezet. Digitale algoritmes worden vertaald tot een mentaal grid. Maar hoe ziet dat grid eruit als je het verbeeldt? Dat zie je op FestiValderAa. Zonder oordeel reageert Art met zijn werk op deze revolutie en op hoe deze digitalisatie de analoge, grillige en organische realiteit nabootst en uiteindelijk vervangt.

Heike Wähner en Jonne Kuyt

Heike Wähner haar kunstwerk is onderdeel van de nieuwe serie ‘de onmogelijkheid het land te beschermen’. Deze serie maakt zichtbaar hoe invloeden landschappen vormen. Of het nu de elementen, de tijd, de regels of mensen zijn. Allemaal veranderen ze de vormen van landschappen. Heike Wähner en Jonne Kuyt onderzoeken hoe onzichtbare krachten en elementen invloed uitoefenen op het landschap en de onmogelijkheid van het land om zich daaraan te onttrekken. Het werk dat op FestiValderAa staat is het eerste werk uit deze serie.

#1 The elements
Onzichtbaar voor het oog verandert Jaaps’ landje van vorm. Het zijn zachte onzichtbare krachten die een meedogenloze invloed uitoefenen op de vorm van het land. En het land is willoos. Overgeleverd aan het oneindige geduld van de elementen. Ze schrapen, graven en duwen het landschap de kant op waar het heen moet.