Joshua Aaron – Reizigersverhalen 

“Heimwee en verlangen. Of ben ik op de vlucht?”

Reizigersverhalen is een unieke eenheid van muziek en verteltheater. Eigen composities van Joshua Aaron en intrigerende reisverhalen, verteld door Melanie Leeflang en Jessica Kaasschieter, worden afgewisseld of helemaal in elkaar verweven. Ondersteund door een band en orkest vormt zich samen een dynamisch en meeslepend geheel en dit neemt je zoals de titel suggereert mee op reis.

Ondanks de titel gaat lang niet alle muziek van Joshua over reizen. Joshua schrijft zijn gevoel van zich af met liedjes over liefde of eenzaamheid, over het verlies van zijn moeder en ook over situaties, waar eenieder herkenning in kan vinden. Heimwee en verlangen; Het verlangen om te vluchten van thuis en de realiteit. En het besef te kunnen leven in het hier en nu. De muziek van Joshua varieert van intieme luisterliedjes tot instrumentale climaxes.

Joshua legt zijn ziel bloot met zijn muziek. Als luisteraar wordt je meegesleurd door allerlei herkenbare gebeurtenissen met bijpassende muzikale passages. Soms zetten de verhalen de luisteraar totaal op het verkeerde been. Een grappige situatie kan gevolgd worden door een nummer, wat je naar de keel vliegt. De spanning is om te snijden, zo erg, dat het applaus soms even op zich laat wachten.

Bezoekers over Reizigersverhalen 

“Het was klein, het was groots, het drong door tot m’n ziel, kon als bezoeker jos’ ziel bijna aanraken, het was zo doordacht en compleet. Kippenvel vanaf de eerste seconde”

“Ik zat die avond op het puntje van mijn stoel om niets te hoeven missen”