Joost Dijkema

Verbluffende akoestische gitaarinstrumentals afgewisseld met prachtige liedjes met warme vocalen

Joost Dijkema uit Groningen geldt als een eigenzinnig muzikant en is één van de weinige fingerpick-gitaristen uit Nederland. Dijkema speelt bezwerende, verbluffende akoestische gitaarinstrumentals afgewisseld met prachtige liedjes met warme vocalen waarin observaties en zielenroerselen uit heden en verleden centraal staan.

Zijn debuutplaat Sacred Revelations  (2016, Twin Dimension Records) neemt de luisteraar mee op reis langs melancholieke lonerfolk en intense gitaar composities.  Dijkema speelde o.a. op Take Root 2017, Manana Manana 2016/2017/2018,  Eurosonic & Grunnsonic, Noorderzon (Pollwinnaar Beste Vera container concert van 2017), tweemaal in De Oosterpoort (met Jason Isbell en King Of The World), Vera, De Waag en de Amer. In juni 2017 is hij benoemd tot ‘Stadsmuzikant van Groningen’. In april kwam de single Another Earthquake uit. Tevens wordt er hard gewerkt aan een tweede plaat.

“…En wat is Sacred Revelations een prachtplaat geworden. Americana zoals ze die in de VS nauwelijks meer durven maken. Blues, country en folk met het soort van de duivel bezeten akoestische gitaarinstrumentaaltjes uit de school van John Fahey en Jack Rose. Ronduit subliem.” de Volkskrant