FietseValderAa Skudde

Nieuw dit jaar zijn de theatrale fietsroutes

De route FietseValderAa Skudde bestaat uit 2 voorstellingen waarbij je wordt geleid door een waanzinnige derAagids. Voorstellingen die zorgvuldig aan elkaar gekoppeld zijn en je alle mogelijke manieren van theater laten zien. In deze route zie je voorstellingen van Kasper Peters en Jonge Sla.

* Vergeet bij deze route niet dat je dus moet fietsen, zorg dus dat je je fiets bij je hebt!

Eminescu, de voorstelling – Kasper Peters

De negentiende eeuwse dichter Eminescu streed met zijn teksten tegen het ‘vooruitgangsdenken’. Het hardnekkige idee dat techniek en industrialisatie de wereld tot een mooiere en betere wereld maakt. De voorstelling gaat naast zijn strijd ook over het vreemde leven van de romantische dichter. Het decor is een planetarium van voorwerpen waarop hij geen vat kan krijgen. De schoonheid van de liefde, de maan, de sterren en de natuur. Ze zijn niet te koop, maar waren er altijd al.

 

 

 

 

Jonge Sla – O, duistere woorden

Inmiddels een oude bekende op FestiValderAa: het Jonge Sla Theater. klassiek repertoire met een frisse, jonge bite.

Passie! Afgunst! Grenzeloze liefde! List! Bedrog! En onstuimige seks! Dat zijn de smaakmakers van O (duistere woorden), de nieuwste voorstelling van Jonge Sla.  Een frisse bewerking van Shakespeares klassieker Othello, in slechts 25 minuten. Met als inspiratie het kasteelromannetje . Een heerlijk hapje tussendoor, waarover je je niet schuldig hoeft te voelen.