FietseValderAa Kerry-Hill

Nieuw dit jaar zijn de theatrale fietsroutes

De route FietseValderAa Kerry-Hill bestaat uit 3 voorstellingen waarbij je wordt geleid door een waanzinnige derAagids. Voorstellingen die zorgvuldig aan elkaar gekoppeld zijn en je alle mogelijke manieren van theater laten zien. In deze route zie je voorstellingen van Jürgen Theuns, Stan Vreeken en als laatste Julia van der Vlugt samen met Lidewij Mahler.

* Vergeet bij deze route niet dat je dus moet fietsen, zorg dus dat je je fiets bij je hebt!

Julia van der Vlugt, Lidewij Mahler & Ko van den Bosch  – SpiegelbeeldZwanenzang

Twee jonge, aanstormende actrices in de leegte. De toekomst doemt op: een zwart gat gevuld met leegte en een handje vol mensen op stoelen. Welke rollen zullen er gespeeld worden in de toekomst? Welke verhalen worden er verteld? Wat doe je als je aanstormt, in een wereld die schreeuwt om hulp van alle kanten. De twee actrices, bouwen, associeren, radicaliseren en spélen er op los. Ze spelen alvast hun toekomstige rollen en bouwen werelden op. Zij bereiden zich voor. Want éen ding is zeker, aanstormen zullen ze. SpiegelbeeldZwanenzang is een bewerking van het originele gelijknamige stuk Zwanenzang van Anton Tsjechov, geschreven in 1887. In het originele stuk zie je het afscheid van acteur Svetlovidov. Een zwanenzang. In de actuele, maar even onverwoestbare bewerking van Ko van den Bosch ligt de nadruk op het heden en de toekomst. Een spiegelbeeld van het origineel. Een frisse blik, een nieuwe kijk.

Stan Vreeken & Maurits Sutorius – The Boy Whose Name Was Everything

Stan Vreeken is liedjesschrijver, theatermaker en zanger. Het belooft een drukke zomer te worden voor Stan. Hij toert deze zomer met drie verschillende muziekvoorstellingen van zijn hand door het land, onder andere op theaterfestival De Parade. Bovendien staat in oktober 2021 de release van zijn nieuwe pop-album gepland. Op FestiValderAa vertelt hij – samen met bluesgitarist Maurits Sutorius – een muzikaal sprookje. Een bijzonder en intiem vertelconcert, over een stam waar ze maar één woord hadden voor alles.

Jürgen Theuns – GOOD BOY

Een puber uit Brabant ontdekt dat iedereen anders is dan hij, vooral zijn familie. Hij vecht voor zijn vrijheid. Een verliefdheid op zijn veertigste leidt tot een tweede puberteit en dwingt hem tot actvisme. Een persoonlijk verhaal over seks, liefde en echtheid: Jürgen geeft zich bloot.