De Dansers – Shake Shake Shake: first edition

Opzwepend concert dat ontspoort in een dansvoorstelling

Met Shake Shake Shake onderzoeken De Dansers hoe dans in een concert kan worden vervlochten. In het donker tussen de instrumenten klinkt de muziek als een aanstekelijke uitnodiging om te bewegen, alle ellende van je af te schudden. Onder vrolijk klinkende tonen schuilt waanzin, die soms grappig overkomt maar des te gevaarlijker is. Een live band van dansers en muzikanten brouwt met lijven, stemmen en instrumenten een cocktail vol ingehouden woede en uitbundige vrolijkheid, pijn en waanzin, dooddansen en schaterlachen. Op FestiValderAa presenteren De Dansers een eerste korte festivalvoorstelling. In de zomer van 2019 komt de avondvullende versie van Shake Shake Shake uit.

Met het Utrechtse gezelschap De Dansers specialiseren choreograaf/dansers Josephine van Rheenen en componist/muzikant Guy Corneille zich in dansconcerten: organische samenkomsten van moderne dans en livemuziek. Zoals de naam al aangeeft is dans niet weg te denken uit hun voorstellingen, maar experimenteren ze dit keer met een voorstelling die bij vlagen meer concert dan dansvoorstelling is.

De pers over 
Over de voorstelling Roest, een co-productie met plan d-/Andreas Denk, schreef De Volkskrant dit jaar “een innige verstrengeling van muziek en dans”.

Naast dat zij op FestiValderAa spelen, spelen zij ook op Over t IJ, waar zij onderstaand filmpje opnamen. 

Credits
Concept Guy Corneille en Josephine van Rheenen | Choreografie Josephine van Rheenen | Gemaakt met en performance door Ruben van Asselt, Guy Corneille, Yoko Ono Haveman, Marie Khatib-Shahihi, Wannes De Porre, Hans Vermunt | Techniek Chieljan van der Hoek | Productie Danae Bos | Zakelijke organisatie Miriam Gilissen