Danshuis Noord – Aangevlogen

‘Ooit, was ik een vogel eens
ik kuste de golven
die in woeste gevechten
elkaar met schuimkoppen
om de oren sloegen’

 

Speciaal voor FestiValderAa creëerde Danshuis Noord de poëtische danstheatervoorstelling Aangevlogen. Een voorstelling waarin 30 jonge dansers zich in de wereld bewegen van een man (acteur Albert Secuur) die op de vlucht is voor de werkelijkheid. Hij was ooit een vogel eens. De man en de dansers deinen, in het natuurlijke landschap van de Drentsche Aa, op de klanken van close harmony kwartet Fluitenkruid.

‘De golven vroegen me te blijven
vloog ik op
De golven sloegen verzwelgend hun armen om mij heen
vloog ik op
De golven wilden me zien vliegen
vleide ik me neer’

De gedichten van artistiek leider Selmar Jurian vormden de basis voor de voorstelling en nemen de toeschouwer mee in de vlucht van de man. Vogelachtige wezens zwermen om de man heen, keren zich tegen hem, vangen hem op, nemen hem mee.

 

Credits
Productie leider Christel Kroese | Artistiek leider en choreograaf Selmar Jurian | Medechoreografen: Miranda van Toor-Hania en Shara Maaskant | Acteur Albert Secuur | Zangers Diane Broersma, Gerdien Kuipers, Marleen Schoonhoff en Jildou Duiven (Fluitenkruid) | Afbeelding ©Teun Hocks, courtesy Torch Gallery Amsterdam

In 2018 won Stichting Danshuis Noord de Drentse Anjer voor haar jaarlijkse multidisciplinaire producties en haar rol in de regio op het gebied van (dans)talentontwikkeling. Jonge dansers krijgen binnen de stichting de kans een seizoen lang te werken aan een dansproductie waarin de samenwerking met een andere kunstdiscipline wordt gezocht, dit alles onder leiding van ervaren choreografen.