Aosem & De Baron

Muziek op de Schapenstee. 2,5 uur lang genieten van Aosem en De Baron met daar tussenin DE MEIDEN van toen. 

Aosem

Nedersaksische Roots-Americana band uit Drenthe!

Aosem is in 2017 ontstaan uit een samenwerking tussen Harmen Boels, Hilko Stoffer en Erik Koerts. Het idee was Roots-Americana muziek te gaan maken. In eerste instantie in het Engels, maar er lagen ook een aantal teksten in het Drents. Besloten werd een nummer uit te werken en deze in te zenden voor het Drents Liedties Festival.

Dat was het nummer “Veurbij”. Met dit nummer werd de band 4e. Na dit kleine succes is doorgewerkt aan nummers in het Drents-Nedersaksisch. De band werd versterkt met Rob Groenwold op gitaar en mandoline, Lex Bekink op drums en last but not least Arnoud van Loo op toetsen. In 2018 schreef de band zich nogmaals in voor het Drents Liedties Festival met nummer “Wat deed ik verkeerd”. Daarmee werd de band 2e. In 2019 verscheen een EP, waarover de recensies zeer lovend waren! Hetzelfde geldt voor het album ‘Duuster’ die eind 2020 is uitgebracht.

De Baron 

Eén grote muzikale revolutie!

De Baron is terug! De leden van De Baron stonden in 2019 ook al op FestiValderAa en maken Guerrilla-Brass. Stomende Brass, urban Balkan & art rock, in je moerstaal. Ze creëren liefdevol anarchisme en storten bakken aan energie uit over het publiek.

“Na afgelopen jaar een aantal singles uit te hebben gebracht komt De Baron met hun debuutplaat genaamd ‘BenBiri’. En we mogen toch wel concluderen dat Nederland weer een prima band rijker is.”… “Bij dit album kun je simpelweg niet stil zitten.”Maxazine