Jubileumeditie FestiValderAa in 2021

Niemand had kunnen voorzien dat onze maatschappij zo ontwricht zou raken door een wereldwijd virus. De afgelopen tijd is het Aa-team van FestiValderAa nog hard bezig geweest met het organiseren van de feestelijke 10e editie van FestiValderAa. Echter met de berichtgeving van 23 maart werd het ons duidelijk dat deze editie op losse schroeven kwam te staan.

De voorbereidingen van het festival kunnen geen doorgang vinden zoals gebruikelijk rond deze tijd. Normaal zijn onze vrijwilligers al keihard aan het werk om de aankleding van het festivalterrein er weer spik en span uit te laten zien, worden er al locatiebezoeken gepland, zijn gezelschappen druk aan het repeteren en ga zo maar door.

De gezondheid en veiligheid van vrijwilligers, makers, publiek, dorpsbewoners van Schipborg en het Aa-team staat bij ons altijd voorop. Om deze gezondheid en veiligheid te waarborgen is het niet mogelijk om de voorbereidingen van het festival op dit moment voort te zetten. Daarnaast zal het onzeker zijn hoe de komende maanden eruit gaan zien en in hoeverre wij ons als maatschappij weer vrij zullen kunnen bewegen. Dit maakt dat het voor ons best spannend is om een festival te organiseren en veel mensen bij elkaar te brengen als dit nog niet overal weer mag en wellicht ook nog helemaal niet goed voelt.

Het eerste weekend van juli 2020 zou de 10e editie, en daarmee de extra feestelijke editie, van FestiValderAa plaatsvinden. Zoals het er nu uitziet, met de tijd waarover we na 1 juni beschikken, en de geluiden van gezelschappen en artiesten die niet kunnen repeteren of deze zomer geen voorstelling kunnen maken, kunnen we niet artistiek inhoudelijk het sprankelende feest wat bij een jubileumeditie hoort presenteren. En dat zou zonde zijn.

Met dit alles in het achterhoofd en het feit dat de komende maanden een onzekere tijd voor ons allen zal zijn, heeft FestiValderAa besloten om de jubileumeditie te verplaatsen naar volgend jaar. Gewoon weer het eerste weekend van juli, zoals jullie van ons gewend zijn. Met daarbij hopelijk allen in goede gezondheid.

We willen jullie bedanken voor de steun die jullie de afgelopen negen edities aan ons hebben gegeven en die jullie ook dit jaar aan ons hebben laten voelen! En natuurlijk wensen we jullie een goede gezondheid en een energiek en fijn jaar. Op dat we volgend jaar de tiende editie extra feestelijk met elkaar kunnen vieren! Laten we op elkaar passen, er voor elkaar zijn en samen sterker uit deze tijd komen.

Blijf gezond en tot de 10e editie die plaats zal vinden op 2, 3 & 4 juli 2021!

Henk Jongebloed (artistiek leider), Jojanneke Braam (zakelijk leider),
Stichting AAS, Het Aa-team.

 

PS: We hebben ons best gedaan iedereen dit aangaat mondeling dan wel schriftelijk te bereiken. Wellicht hebben we jou over het hoofd gezien. Daarvoor dan bij deze onze welgemeende excuses.