Vrijwilligers

Word vrijwilliger bij FestiValderAa!

FestiValderAa wordt elk jaar mogelijk gemaakt door een fantastisch en hardwerkend vrijwilligersteam. Wij zijn nog steeds op zoek naar vrijwilligers om samen met ons FestiValderAa te beleven! Wat krijg je ervoor terug? Gratis toegang tot het festival terrein, een crew T-shirt en natuurlijk heel veel dankbaarheid. Dus heb je zin om samen met een gezellig en gedreven team een heerlijk festival neer te zetten? Meld je dan aan via onderstaande formulieren.

Wil je je aanmelden? Super leuk, er zijn twee aanmeldformulieren

  1. Wanneer je wilt helpen tijdens het festival, meld je dan aan via deze link.
  2. Wanneer je wilt helpen tijdens de op- en afbouw week (of daarvoor) meld je dan aan via deze link.
  3. Let op: Wil je zowel tijdens het festival als tijdens de op- en afbouw week helpen vul dan beide formulieren in!

Vrijwilligersteams
Nieuw dit jaar is dat de vrijwilligers dit jaar in teams werken. Uit de evaluatiebijeenkomst van vorig jaar is namelijk naar voren gekomen dat dit een wens is van de vrijwilligers. Op deze manier kan iedereen meer verantwoordelijkheid dragen voor de werkzaamheden, kunnen we gerichter trainingen aanbieden als biertappen of kassa en is het bovendien een stuk gezelliger. Uit welke teams kun je dan kiezen? Nou, deze!

Vrijwilliger tijdens het festival

Team Happerij
Jullie helpen onze cateraars met de voorbereidingen van de lunch en het diner en staan ze tijdens en na afloop bij met diverse werkzaamheden. Tevens zorgen jullie ervoor dat er altijd koffie en thee in het dorpshuis aanwezig is en dat de koelkasten goed gevuld zijn.

Team beschrijving
Jullie helpen onze cateraars met de voorbereidingen van de lunch en het diner en staan ze tijdens en na afloop bij met diverse werkzaamheden. Tevens zorgen jullie ervoor dat er altijd koffie en thee in het dorpshuis aanwezig is en dat de koelkasten goed gevuld zijn.

Team Draank
Jullie voorzien de bezoekers op het festivalterrein van de nodige verfrissende drankjes zoals wijn, bier en fris.

Team Leut
Jullie voorzien de bezoekers op het festivalterrein van een heerlijke cappuccino, een stevige espresso of gewoon een bakje leut. Ervaring met koffiezetten is fijn maar geen vereiste.

Team Vraogboukie
Jullie zijn de vraagbaak van het festivalterrein. Bezoekers kunnen bij jullie terecht om informatie te vragen over het programma, de looproutes en de voorstellingen. Ze kunnen ook bij jullie terecht om een fiets te huren.

Team van Aa naar B
Jullie zorgen ervoor dat het publiek op een goede manier begeleid wordt tijdens het festival. Dit gaat van parkeerwacht, tot gastheer/vrouw tot publieksbegeleider bij theatervoorstellingen. Een dienst als publieksbegeleider (gratis voorstelling) betekent ook een uurtje parkeerwacht of gastheer/vrouw bij de ingang.

Team Centebakkies
Jullie bemannen de kassa-keet. Bezoekers kunnen bij jullie kaartjes kopen voor het festivalterrein en de theatervoorstellingen. Jullie controleren ook of de bezoekers het juiste bandje hebben bij de ingang.

Team Otjesrewerij
Jullie bemannen de merchandise kraam en verkopen allerhande leuke FVA spulletjes.

Team Rein en Fijn
Onmisbaar voor een festival dat plaatsvindt midden in de Drentsche natuur is een schoonmaakteam. Jullie legen de prullenbakken op het festivalterrein, houden samen de wc’s op het festivalterrein en in het dorpshuis schoon en zorgen ervoor dat er geen afval op de heide ligt.

Team Grut
Jullie zorgen ervoor dat de kinderen heerlijk kunnen ravotten en spelen. Jullie helpen bij verschillende activiteiten en toveren de gezichtjes van kinderen om in vlinders, prinsessen of een leeuwen.

Vrijwilliger in de op- en afbouwweek

Team Rein en Fijn
Onmisbaar voor een festival dat plaatsvindt midden in de Drentse natuur is een schoonmaakteam. Jullie legen de prullenbakken, houden samen de wc’s in het dorpshuis schoon en zorgen na afloop van het festival ervoor dat er geen afval meer op de heide ligt.

Team Happerij
Jullie helpen met het klaarzetten van de lunch en het diner en jullie zorgen ervoor dat er altijd koffie en thee in het dorpshuis aanwezig is en dat de koelkasten goed gevuld zijn. Tevens voorzien jullie onze hardwerkende krachtpatsers van drinken en snacks.

Team Krachtpatser
In de opbouwweek en de afbouwweek helpen jullie mee met het opbouwen van het festivalterrein. Hekken plaatsen, diverse bouwwerken op hun plek zetten, lampen ophangen etc.

Team Schots en Scheef
Vanaf medio april beginnen jullie al met het bouwen van alle bouwwerken en decoratie. Je gaat werken met materialen waaronder hout, stof en metaal.