Route & vervoer

Route naar festival

Locaties Zeegsterhoeve, Jans Schuur en de Bijzaak

Als je een voorstelling bezoekt in de Zeegsterhoeve of in Jans schuur, kun je hiervoor parkeren op De Brink in Zeegse. Voor de voorstellingen in de locatie de Bijzaak, vind je in Zeegse bordjes die je naar de parkeerplaats van de Bijzaak leiden. 

Adres Zeegsterhoeve: Hoofdweg 62,  Zeegse
Adres Jans Schuur: Schipborgerweg 2, Zeegse
Adres de Bijzaak: Hoofdweg 64 Zeegse

Locaties Jelto’s Schuur, Alberts Landje, Schapenste en Bokkenbos

Kom je voor de locaties Jelto’s Schuur, Alberts Landje het Bokkenbos of de Schapenstee? Zorg dan dat je je auto gratis parkeert op de daarvoor ingerichte terreinen. Komend vanuit de richting Groningen kun je gebruik maken van de parkeerplaats nabij voetbalclub ZFC Zuidlaren: Randweg 3, Zuidlaren. Vanaf Anloo word je naar een parkeerveld vlak buiten het dorp Schipborg geleid. Door de borden te volgen kom je bij de parkeerterreinen. Volg bij het parkeren s.v.p. de instructies van de verkeersregelaars op. Naar de Schapenstee is het ongeveer 15 minuten lopen.

Adres Jelto’s Schuur: Randweg 12, Schipborg
Adres Alberts Landje: Aan het einde van de Holle Drift, Schipborg
Adres de Schapenstee: Schipborgse heide ter hoogte van Heidesteeg
Adres Bokkenbos: Schipborgse heide ter hoogte van Heidesteeg

Startlocaties theatrale fiets- en wandeltochten

FietseValderAa Swifter: adres verzamel- en vertrekplek Geja’s Peerdestal: Borgweg 29, Schipborg
FietseValderAa Skudde: adres verzamel- en vertrekplek Kymmelsberg: Borgweg 41, Schipborg
FietseValderAa Kerry-Hill: adres verzamel- en vertrekplek parkeerplaats Staatsbosbeheer Schipborg: (halverwege de Borgweg)
VoeteValderAa Clun Forest: adres verzamel- en vertrekplek parkeerplek Borgweg 20: Borgweg 20, Schipborg

Auto

Bezoekers van het festival die met de auto komen, kunnen de auto buiten het dorp Schipborg gratis parkeren op de daarvoor ingerichte terreinen. Volg de borden vanaf de afslag Zuidlaren/Tynaarlo op de N34. Vanaf daar word je naar de parkeerplaats geleid. 

Op de fiets

Het is een aanrader om op de fiets te komen, gezien de prachtige ligging van het festivalterrein. Bovendien is het ook nog eens beter voor onze mooie natuur. Er zijn speciale fietsparkeerplaatsen nabij het festivalterrein. Daarnaast zijn er dit jaar 3 FietseValderAa routes waarbij een fiets een must is.

Fiets huren

Ook dit jaar zijn er weer fietsen te huur bij FestiValderAa, deze kun je huren om een FietseValderAa route te fietsen. Fietsen zijn alleen te huur voor deze routes. De kosten bedragen € 7,50 per route. Het huren van je fiets kun je online doen, tegelijkertijd met het aanschaffen van je FietseValderAa kaartje. *Dit kan tot en met 25 juni. 

Openbaar vervoer

Schipborg is redelijk geïsoleerd qua openbaar vervoer. Via de website 9292.nl kun je je reis per openbaar vervoer samenstellen. Het is circa 20 minuten lopen vanaf de dichtstbijzijnde halte, of neem je vouwfiets mee.

 

Vervoer op het festival

Alle locaties zijn aangegeven door middel van bordjes in het dorp. De locaties zijn lopend en per fiets bereikbaar.

Let op, houd er rekening mee dat de looptijden naar sommige locaties circa 30 minuten zijn. Maar dat is in dit prachtige gebied gelukkig geen straf! Zorg dus dat je van te voren kijkt hoe lang je onderweg bent vanaf de parkeerplaats naar de (start)locatie van je voorstelling/concert.