Organisatie

Missie

De komende jaren wil FestiValderAa zich binnen en buiten Drenthe profileren als een toegankelijk driedaags festival midden in de Drentse natuur, waar gedreven podiumkunstenaars hun werk kunnen tonen in een unieke context aan een brede doelgroep.

Artistiek profiel

Het artistieke profiel waarmee FestiValderAa zich de komende jaren profileert, is samen te vatten in drie kernpunten:

Toegankelijkheid
Onze grondgedachte is dat FestiValderAa voor iedereen toegankelijk moet zijn. Dit betekent niet dat we plat vermaak aanbieden, maar dat we ervoor zorgen dat de randvoorwaarden om het festival te bezoeken voor zoveel mogelijk mensen aantrekkelijk zijn. Bezoekers betalen geen hoge entree, we programmeren voorstellingen en concerten die vrolijk van toon zijn, van theatermakers, muzikanten en kunstenaars die soms heel bekend zijn en soms juist aan het begin van hun carrière staan. Deze combinatie van bekende en onbekende acts trekt bezoekers met én zonder culturele bagage aan. Op deze manier bereiken we een zeer divers publiek en voelt een brede doelgroep zich thuis op het festival. Tijdens het festival zullen er foto’s gemaakt worden door onze huisfotograaf om al dit moois vast te leggen.

Gedreven, authentieke makers
FestiValderAa nodigt uitsluitend theatermakers, muzikanten en kunstenaars uit die sterk gedreven zijn. Dat klinkt misschien vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. FestiValderAa wil authentieke kunst tonen die gemaakt is met hart en ziel. Festivaldirecteur/artistiek leider Henk Jongebloed zegt hierover: “Ik zoek naar echtheid bij de maker. Puurheid past namelijk naadloos in het natuurlijke decor van het festival. Ik kies voor podiumkunstenaars die vanuit hun tenen kunst maken. Je moet een bepaald ‘oergevoel’ bij de maker kunnen herkennen, de sterke gedrevenheid om het publiek iets te vertellen. De voorstellingen en concerten op FestiValderAa zijn daarom nooit gelikt of eendimensionaal.’’

Dwarsverbinding cultuur en natuur
De omgeving waarin het festival is ingebed is leidend in de programmering. Schipborg bevindt zich aan de oostelijke rand van het stroomdallandschap van de Drentsche Aa. Ten zuiden ligt de Kymmelsberg, een heuvel van stuifzand. Deze unieke omgeving, die veel natuurliefhebbers aantrekt, vormt het decor van het festival. We doen nadrukkelijk geen ingrepen in de natuur, maar geven deze juist een centrale plaats in het programma. Daarbij streven we volledige duurzaamheid na.

Bestuur

Jan Wim ten Kate (voorzitter)
Eddy Elsinga (secretaris)
Jaap Wieringa (penningmeester)
Pieke van der Veen
Johan Knijp

Bestuurders worden niet beloond.

De stichting heeft ten doel:

De stichting tracht haar doel onder meer te verwezenlijken door:

Jaarverslagen

Jaaverslag FestiValderAa 2018 

Jaarverslag FestiValderAa 2017