FestiValderAa versie 9.5

FestiValderAa versie 9.5

Dit jaar zal FestiValderAa er anders uitzien dan dat je van ons gewend bent. Het wordt namelijk een kleinere editie dit jaar. Helaas niet de grote massale optredens vol vreugdedansjes en oneindige borrels. Maar een meer ingetogen en bescheidener versie. Wat ons betreft dus ook een versie 9.5. Waarin we alles gaan doen wat er mogelijk is, maar wel binnen de geldende maatregelen. Normaal kun je tussen alle programma-onderdelen vrij rondlopen, maar dat kan dit jaar door de geldende maatregelen helaas niet. Niet getreurd het programma is even tof en veelzijdig als altijd, maar overal moet een apart kaartje voor gekocht worden.

Programma 

Er is nog steeds een veelzijdig theaterprogramma met 5 grote voorstellingen. Nieuw dit jaar zijn de theatrale wandel- en fietsroutes, waarbij je door een waanzinnige derAagids langs 2, 3 of 4 voorstellingen geleid wordt. Het festivalterrein zoals je die van ons gewend bent, ziet er dit jaar ook wat anders uit. Zo is er muziekprogramma (op de Schapenstee) (het terrein waar normaal het hoofdpodium stond) en is het kinderbos dit jaar omgetoverd tot het Bokkenbos met een super leuk kinderprogramma. Voor de natuurliefhebbers is er nog steeds een natuurprogramma bestaande uit verschillende wandelingen. Kijk bij het programma naar welk programma-onderdeel jij toe wilt.

Maatregelen 

FestiValderAa houdt zich aan de gestelde voorwaarden vanuit het RIVM en doet er alles aan om een veilige en prettige ervaring te realiseren. Iedereen wordt op 1,5 meter van elkaar geplaatst bij de verschillende voorstellingen en concerten. Ook onze medewerkers en vrijwilligers zullen 1,5 meter afstand bewaren. Er zijn bij elke locatie desinfectie-punten aanwezig. We vragen je dan ook hier gebruik van te maken. Ondanks dat we graag heel hard willen meedansen, juichen en applaudisseren willen we je vragen om te blijven zitten en niet mee te zingen en te juichen. Schud ook geen handen en hoest in je elleboog.

We mogen je niet toelaten als je één of meerdere symptomen hebt die zouden kunnen duiden op COVID-19: koorts (38 graden of hoger) in de 24 uur voorafgaand aan het bezoek, benauwdheid, regelmatig hoesten, (neus)verkoudheid en/of regelmatig niezen, keelpijn. Ook als iemand in jouw gezin/huishouden op de dag van je bezoek koorts en verkoudheidsverschijnselen en/of benauwdheid vertoont mogen we je niet toelaten. Voorafgaand aan je bezoek doen we een gezondheidscheck met je. We vragen je om thuis te blijven bij klachten. We vragen je te allen tijde je aan de geldende maatregelen te houden vanuit het RIVM. Heb je hier nog vragen over? Kijk dan op de website van de Rijksoverheid

Toegankelijkheid 

Het programma van FestiValderAa vindt plaats op verschillende locaties in en rondom Schipborg. We doen ons best om ervoor te zorgen dat zo veel mogelijk locaties toegankelijk zijn voor mensen met een beperking. De voorstellingslocaties zijn deels toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De locaties Zeegsterhoeve, Jelto’s Schuur, en Jan’s Schuur zijn wel toegankelijk voor rolstoelgebruikers. De theatrale wandel- en fietsroutes zijn helaas niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Neem voor de overige locaties contact op met de organisatie voor meer informatie: info@festivalderaa.nl Dit geldt ook voor vragen over andersoortige beperkingen. Graag kijken we samen wat er mogelijk is, om je bezoek aan het festival zo fijn mogelijk te laten zijn.

Huisregels 

 • Schoon dorp Schipborg. We zijn te gast in dit mooie dorp! Daarom vragen we jouw afval in de daarvoor bestemde bakken te doen, gebruik te maken van de aanwezige toiletten en met respect om te gaan met de eigenheid van het dorp.
 • Parkeer je fiets en auto op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen. Het parkeren van de auto aan de Borgwerg is niet toegestaan.
 • Alcohol wordt niet verstrekt aan personen onder de 18 jaar (hetzij rechtstreeks of via wederverstrekking). Er kan om je legitimatie worden gevraagd.
 • Bezit en gebruik van drugs of wapens is verboden.
 • Huisdieren zijn niet toegestaan op het festivalterrein.
 • Tijdens ons festival worden foto’s en video’s gemaakt om te publiceren op onze website, social-media-kanalen of in andere publicaties van FestiValderAa.
 • Verkoop en promotie van goederen en/of diensten is zonder toestemming van de organisatie op of rond het festivalterrein niet toegestaan.
 • Toegang tot de theatervoorstellingen op locatie krijg je alleen door een apart aan te schaffen voorstellingsticket.
 • De aanvangstijd van de voorstelling is bindend. Kom je te laat, dan heb je kans dat je niet meer wordt toegelaten.
 • Tijdens de voorstellingen verwachten wij dat jij jouw telefoon uitzet.
 • Het maken van film- en geluidsopnamen is tijdens theatervoorstellingen niet toegestaan.
 • Houd er rekening mee dat het flitslicht hinderlijk kan zijn voor de optredende artiesten.
 • Het gebruik van professionele video- of audioapparatuur op het festivalterrein kan alleen in overleg met de organisatie.
 • Eigen risico. Aanwezigheid op het festivalterrein en in of op de plaatsen waar theatervoorstellingen plaatsvinden is geheel op eigen risico.
 • De organisatie kan iemand de toegang tot het festivalterrein ontzeggen.

Wil je meer weten over de privacy statement van FestiValderAa? Dat kan hier.