Eten & Drinken

Zo’n festival maakt hongerig! 

 

Omdat het natuurlijk allemaal best wat energie kost, even een voorstelling hier kijken en even bij het concert daar kijken en ga zo maar door, hebben wij ook gedacht aan de innerlijke mens: eten! Wat kun je dan zoal krijgen? Nou..

 

Steekjelos Steekijs

Het ijssteken is (vermoedelijk) in de jaren 20 van de vorige eeuw ontstaan en beleefde zijn glorietijd in de 50-er jaren, waarna het door de opkomst van het verpakte ijs, soft ijs en de groei van het aantal ijssalons bijna geheel verdween. In 1991 nam Johan Millenaar de steeklepel ter hand en bouwde in een aantal jaren het steekijsbedrijf STEEKJELOS! op, dat nu al weer meer dan 25 jaar bestaat.

Cut the crepe – Biologische mobiele crêperie

Cateraar Marije Lamsma en vormgever Kerensa Strijker delen de passie voor de platte pannenkoek oftewel de crêpe! Samen vormen ze Cut the Crêpe, een biologische mobiele crêperie. Vanuit de Crêpe -van bakken ze in het hele land; festivals, feestjes, bruiloften en partijen. Cut the Crêpe maakt eerlijke crêpes van biologische ingrediënten. De ambachtelijke bereidingswijze maakt de crêpes niet alleen erg lekker, maar ook erg leuk om naar te kijken.

Cook-ing

Inge van Cook-Ing kookt al jaren vanuit Groningen vegetarische en gezonde gerechten, voor catering, op festivals en tijdens kookworkshops. Allemaal biologisch en met liefde en aandacht bereid. Dit jaar serveert zij een aantal van haar favoriete gerechten op het FestiValderAa. Zoals een goddelijke auberginestoof, super goed broodje pita met ‘shoarma’ van oesterzwammen en & voor de lekkere trek tortillachips met Cook-Ing’s befaamde huisgemaakte BBQ saus. Good Food, Good Mood.

Vlonders (HetEten en Soepzooi)

Vlonders is het gelegenheidsrestaurant van Soepzooi en Het Eten op FestiValderAa, bestaande uit een mooie verzameling trotse gerechten. Fijne soepen, rijke salades, en vanaf 17:00 kun je bij ons aanschuiven voor een verrukkelijk diner. Voor de kleine trek serveren we prettigbelegde tosties en tot slot natuurlijk ons ‘Vlonderplankje’ voor bij de borrel. Kijk vooral even op de menukaart en kom gezellig en (h)eerlijk bij Vlonders eten en borrel(happ)en.

Cooking highlander – We love Garlic!

Knoflookbrood, het vegetarische tussendoortje! Turks brood, gebakken in knoflookboter en bestreken met kruidenkwark. Deze basis is verder naar keuze te beleggen met onder andere olijven, tomatensaus, (geroosterde) ui, sambal en pepers. Niets moet, alles mag, dus gaan de gasten hun eigen gang en maakt ieder z’n eigen broodje!

Toffe Koffie

De tofste koffie, espresso en cappuccino vanuit de retro caravan. En speciaal voor Festival der Aa heerlijk frisse smoothies.

De Javaan 

De oude Brandweerwagen Big Red is een oude materiaalwagen van de brandweer uit 1968 helemaal gerestaureerd. Deze is omgebouwd tot cateringwagen met een eigen keuken. De Javaan is gespecialiseerd in het bereiden van Javaans eten. Met hierbij  voor ieder wat wils.

Foodbrothers

Dikke, lekkere en creatieve hotdogs met een grote diversiteit aan verse toppings. Geen standaard werk, maar fameuze smaakexplosies met een vleugje soul!