Het ijssteken is (vermoedelijk) in de jaren 20 van de vorige eeuw ontstaan en beleefde zijn glorietijd in de 50-er jaren, waarna het door de opkomst van het verpakte ijs, soft ijs en de groei van het aantal ijssalons bijna geheel verdween. In 1991 nam Johan Millenaar de steeklepel ter hand en bouwde in een aantal jaren het steekijsbedrijf STEEKJELOS! op, dat nu al weer meer dan 25 jaar bestaat.
Cateraar Marije Lamsma en vormgever Kerensa Strijker delen de passie voor de platte pannenkoek oftewel de crêpe! Samen vormen ze Cut the Crêpe, een biologische mobiele crêperie. Vanuit de Crêpe -van bakken ze in het hele land; festivals, feestjes, bruiloften en partijen. Cut the Crêpe maakt eerlijke crêpes van biologische ingrediënten. De ambachtelijke bereidingswijze maakt de crêpes niet alleen erg lekker, maar ook erg leuk om naar te kijken.
Knoflookbrood, het vegetarische tussendoortje! Turks brood, gebakken in knoflookboter en bestreken met kruidenkwark. Deze basis is verder naar keuze te beleggen met onder andere olijven, tomatensaus, (geroosterde) ui, sambal en pepers. Niets moet, alles mag, dus gaan de gasten hun eigen gang en maakt ieder z’n eigen broodje!
De tofste koffie, espresso en cappuccino vanuit de retro caravan. En speciaal voor Festival der Aa heerlijk frisse smoothies.
De oude Brandweerwagen Big Red is een oude materiaalwagen van de brandweer uit 1968 helemaal gerestaureerd. Deze is omgebouwd tot cateringwagen met een eigen keuken. De Javaan is gespecialiseerd in het bereiden van Javaans eten. Met hierbij voor ieder wat wils.
Dikke, lekkere en creatieve hotdogs met een grote diversiteit aan verse toppings. Geen standaard werk, maar fameuze smaakexplosies met een vleugje soul!